Kurshefter

Jeg og kollega Gunhild Vatn har utviklet en serie læremateriell til kursene. Formen er kortfattet innføring i sentrale emner samt trinn-for-trinn instruksjoner i programvaren. Heftene kan også fungere frittstående, med øvingsfiler som er lagt ut her på nettstedet.

Heftene brukes ved etterutdanningskurs ved KHiO, og ved ordinære studier og etterutdanningskurs ved Høgskolen i Oslo. Vi har også solgt klassesett til flere videregående skoler. Vi får jevnlig meget gode tilbakemeldinger på kvaliteten på disse heftene.

Heftene kan bestilles her. Send en e-post til post[at]morf.no med ønsket hefte og antall, samt navn og adresse. Ved sending per post tilkommer frakt og ekspedisjon på kr 65 per hefte. Heftet sendes ut normalt innen 2 virkedager etter bestilling, og faktura medfølger. Ved bestilling av klassesett, vennligst ta kontakt for tilbud. Photoshopheftet kan kjøpes på bokhandelen Akademika Frydenlund på Høgskolen i Oslo.

Photoshop - grunnteknikker i digital bildebehandling

Photoshop

Heftet gir en innføring i de grunnleggende funksjonene i Photoshop, og viser enkle, praktiske teknikker som vil gi deg et solid grunnlag for arbeid med digital bildebehandling.

Heftet gjennomgår konkrete oppgaver med retusjering, farge-og kontrastjustering, markeringsverktøy, arbeid med lag, og enkelt tekst/layoutarbeid. I tillegg vises en fotomontasjeteknikk og hvordan å lage mønster. Se innholdsfortegnelsen nedenfor for mer detaljert oversikt.

Kompendiet er tilrettelagt for Adobe Photoshop CS3 og CS4. De fleste funksjonene som vises finnes også i Photoshop Elements, som er et godt og prisgunstig alternativ til fullversjonen. For å imøtekomme brukere av Elements er menyvalg fra Elements oppgitt i parentes der disse avviker fra valgene i fullversjonen.

Heftet er trykket i farger, innbundet med stålspiral, og er på 38 sider.
Pris: 260 kr

Innholdsfortegnelsen (pdf)>
Eksempelkapittel (pdf)>
Øvingfiler Photoshop>

Webverksted - fra planlegging til publisering av enkelt nettsted

Webverksted

Heftet vil lose deg gjennom arbeidet med å skape et enkelt nettsted, fra den første planlegging til den avsluttende publiseringen på nettet. Alle nødvendige deler av prosessen gjennomgås, fra det å tenke ut innholdskategorier og layout via tilpassing av bildemateriale i Photoshop til selve produksjon av sidene i Dreamweaver.

Siden det er bevisst lagt vekt på enkle løsninger, forutsettes ikke forkunnskaper utover grunnleggende kjennskap til datamaskinbruk. Det vil imidlertid være en fordel med kjennskap til Photoshop. Som eksempel viser heftet planlegging og produksjon av nettsider for en fiktiv kunstner. Dette er en enkel nettstedtype, og er hensiktsmessig ettersom den rommer alle vanlige elementer inkludert visning av større bilder. Alle teknikkene er direkte overførbare til andre typer nettsteder.

Kompendiet er tilrettelagt for Dreamweaver 8, med anmerkning der menyvalg avviker i CS3.

Heftet er trykket i farger, innbundet med stålspiral, og er på 49 sider.
Pris: 270 kr

Innholdsfortegnelsen (pdf)>
Eksempelkapittel (pdf)>
Øvingfiler Webverksted>

InDesign - teknikker for arbeid med enkle trykksaker

Webverksted

Heftet gir en innføring i de grunnleggende funksjonene i InDesign, som er et profesjonelt og brukervennlig program for layoutarbeid. Heftet er for deg som vil utforme enkle trykksaker selv, og ønsker mer kontroll over resultatet enn ordbehandlingsprogrammet Word gir.

Heftet gjennomgår emner som tekstrammer, fargefyll og kantlinjer, montering av bilde, importering av tekst, kobling av tekstrammer, stiler, malsider og tekstflyt. Oppgavene i heftet er å lage et visittkort, en CV og en liten katalog. Se innholdsfortegnelsen nedenfor for mer detaljert oversikt.

Det forutsettes ikke forkunnskaper utover grunnleggende kjennskap til datamaskinbruk, men det vil imidlertid være en fordel med kjennskap til Photoshop.

Kompendiet er tilrettelagt for Adobe InDesign CS3.

Heftet er trykket i farger, innbundet med stålspiral, og er på 30 sider.
Pris: 240 kr

Innholdsfortegnelsen (pdf)>
Eksempelkapittel (pdf)>
Øvingfiler InDesign>

Tilbake

Valid CSS!

Valid XHTML 1.0 Transitional